CREAMY SWEAT POTATO NOODLES

ROMIGE ZWEET AARDAPPELNOEDELS

Die zoete aardappelnoedels zijn een geweldig alternatief voor pasta als je een glutenvrij dieet volgt of gewoon als je van zoete aardappelen houdt. Dit recept is de juiste mix tussen je favoriete groenten, kleurrijke paprika's en een geurige romige pindasatésaus.

NUTTIGE NOVICE | 30.0 minuten

WAT JE NODIG HEBT

Voor 4 porties:

  • 300g of sweet potato noodles or 3 sweet potatoes
  • A handful of fresh spinach
  • 3 bell peppers (red, green & yellow)
  • 100g of edamame beans
  • 3 Garlic gloves

Voor de saus:

Extra

  • Sesame Seeds
  • Chili Flakes
  • Siracha
  • Ginger
  • Thai Basilic

VOORBEREIDING

  1. Spiralise the sweet potatoes to make the noodles or just buy sweet potato noodles. Cut the bell peppers into small strips.
  2. Place a large pan or wok on medium heat and add a drizzle of sesame oil. Once the oil is warm, add the sweet potato noodles and the garlic. *Cook for 5 to 10 minutes.
  3. Add the sliced peppers, the ginger, and a pinch of salt. Cook until the peppers are softened.
  4. In a bowl, whisk together the peanut butter (be generous), the tahini, miso paste, rice vinegar, lime juice, a dash of almond milk, and a bit of salt. You can Add Siracha sauce if you are feeling spicy.
  5. Once the sweet potato noodles begin to feel soft, add the spinach and the edamame beans to the pan.
  6. When the spinach is cooked, you can serve the noodles into a bowl.
  7. Top the Noodles with sesame seeds, a sprinkle of chili flakes, and crushed peanuts if your feeling crunchy.

    Those noodles can be served cold on a sunny day outside as well as warm.

You can serve them and the veggies inside a bowl and gently add the sauce.

For extra taste, top the Noodles with sesame seeds, a sprinkle of chili flakes, and crushed peanuts if your feeling crunchy.

VERLANGEN NAAR MEER NUTTY GOODNESS?

MAAK EEN VOORRAAD VAN DE GOEDE DINGEN...

1 van 5